Welkom op het Antoon Schellenscollege

Wij informeren  u graag  over het onderwijsconcept dat wij speciaal ontwikkelden voor leerlingen die in de onderbouw van het voortgezet onderwijs nog extra aandacht en ondersteuning nodig hebben.

Het Antoon Schellenscollege is een unieke vmbo-school in Eindhoven e.o., die binnen Passend Onderwijs niet is weg te denken. De school heeft in meer dan 30 jaar zich verdiept in leerlingen met extra ondersteuningsbehoeften.

Tot op heden hebben we de expertise met succes weten te behouden. Er is veel waardering voor de zorg die wij besteden aan de aan ons toevertrouwde leerlingen. En daar zijn wij trots op!

Kleinschalig en betrokken

Een zeer betrokken en deskundig team begeleidt ongeveer 200 leerlingen in een kleinschalige, veilige en gestructureerde leeromgeving. In de aanpak staat de uniciteit van de leerling én waardering voor elkaar voorop. Wij zijn laagdrempelig voor ouders en/of verzorgers, want alleen samen kunnen we de ontwikkelingskansen van de leerling zo optimaal mogelijk maken.

Kijkt u maar eens verder naar ons onderwijsaanbod op de volgende pagina’s. Hopelijk proeft u hierin ook de sfeer van het Antoon Schellenscollege, want dat is wat de school zo uniek maakt.

Wij geven u de tip om daarvoor ook de brochure en de online schoolgids te downloaden!

Mocht dit bezoek aan de website vragen of reacties bij u oproepen, dan zijn we graag bereid tot nader uitleg.

Veel leesplezier.
Team Antoon Schellenscollege

Actueel
Leerlingen doen mee aan Dommelloop
Leerlingen en docenten van het Antoon Schellenscollege doen mee aan de dommelloop op donderdag 30 maart a.s. om 18.30 uur. Het is een gezellige hardloopwedstrijd en het parcours van 5 km gaat over het TU/e terrein. De dommelloop wordt georganiseerd door Eindhovense Studenten Atletiek Vereniging Asterix.
 
Open dag druk bezocht
Zo’n kleine 300 belangstellenden bezochten onze open dag op woensdag 18 januari. Veel leerlingen hadden zich opgegeven om mee te helpen. Er waren mini-lesjes en onze eigen leerlingen verzorgden ook rondleidingen.
 
Opknapbeurt gebouw
In de kerstvakantie is begonnen met het opknappen van het gebouw. Alle lokalen zijn fris geverfd en een aantal zaken zijn vernieuwd. De entree en de hal zijn helemaal opnieuw ingericht en het is erg fraai geworden!
 
Tom Liebregts neemt afscheid
Onthoud dat wat er op jonge leeftijd wordt ‘ingestopt’, het vroeg of laat met mooie resultaten ‘eruit komt’. Schreef de vestigingsdirecteur in de mail waarin hij ouders informeerde over zijn vertrek
 
Artikel groot Eindhoven
"Op de juiste weg met Passend Onderwijs" lazen we in Groot Eindhoven in een artikel over het Antoon Schellenscollege op 4 mei jl. "Het draait hier niet om wat je niet kan, maar om wat je wél kan."
 

 
Direct naar:
Agenda
Problemen met openen van de schoolgids?
Klik met de rechtermuisknop op de afbeelding en kies voor
koppeling openen, of link openen.


Schoolgids
Schoolbrochure
Fotoboeken
Ontwerp en realisatie SchoolMaster BV